söndag 20 december 2009

Frühe Weihnachten!

Förra helgen var vi till mormor och morfar eftersom de skulle resa bort över jul. När det nalkades mot kvällen så berättade morfar att han hade sett en lykta i skogen när han rastade hunden. En liten stund senare hörde pappa plötsligt bjällror långt bort i fjärran. Inte långt senare skrek mormor från sovrummet "kom!" Hela familjen tittade ut i mörkret och plötligt dök något upp bredvid julgranen. Med skakig hand lyckades vi ta ett kort:



Hunden skällde i högan sky och Hugo sträckte sig för att titta ut genom altanfönstret. Det är ju T O M T E N ! Jovisst hade han hört mormor och morfars böner om en tidig jul, kallstartade renarna och gjorde Sunne ett besök. I all hast så glömde han dock att raka sig till igenkännlighet. Han kom som ett yrväder:



Senare i veckan så hade en av pappas och vikariemammas klass satt upp en julshow. Det var verkligen the real thing med en riktig teaterschen, scentekniker, pausfika med lussekatter, valda scener ur "Mormor gråter" och den obligatoriska kollektiva julsången. Kvällens höjdpunkt var dock när eleverna parodierade sina lärare. Efter en tyskalärare med visselpipa och en Alcazaardansande idrottslärare kom Pappa - en högtravande ordekvilibrist, tillika ståuppare som drog politikerskämt. Bäst var dock utseendet ( om det är likt eller inte får ni själva bestämma):

Inga kommentarer: