lördag 26 mars 2011

Ja, vi elsker dette landet

Snön kom i november och ville aldrig riktigt släppa taget om Värmland. Det finns ju olika sätt att uppleva vintern och vi har provat på de flesta. Åka utomlands - check. Halka och slå sig gul och blå - check. Klockan fem i åtta komma ut till en bil som under natten fått tilläggspaketet "Ispansar" - check. Att på väg till jobbet valla bilen på snövallarna som ett bowlingklot på barnbanan - check. Låta cykeln stå för att inte riskera att livförsäkringen löses ut - check. Ändå ta cykeln - check.

Men liksom en bal på slottet kan även vintern vara något underbart. Förra året fick far ett par längdskidor och den här vintern införskaffades ett par Edsbyn till knattarna. Oliver och Hugo har i omgångar slitits från sitt Wiispel och tvingats ut i skogsföret för en nypa frisk luft. Mamma Thorén som är uppvuxen med en vasaloppsåkare har mest slängt ett ont öga på pappa och drar sig till minnes de krigsallvarsamma milsstrapatserna på fjällen i barndomen (ni vet - då vintrarna var bistra, apelsinen frös fast i fingrarna och chokladen hade kallnat i plasttermosen).

Efter träningslägren i skogen så har pappa Thorén kommit fram till några slutsatser. När man måste fightas med Mario and Sonic at the Olympic Winter Games så är det mycket sällan som verkligheten slår tv-spelet. En tur i skogen på längdskidor kan trist och tråkig... och ... alldeles alldeles underbar då det kommer en nerförsbacke och det kittlar i magen. Men bäst är när pappa stupar. Inget av dessa är så vanligt förekommande under en längdskidtur, så för att våra barn ska få en fullödigt upplevelse av svensk vinter så tycks det endast finnas en sak att göra nästa vinter - köpa slalomskidor.

Hugo testar en trämodell från Gustav Vasas tid, i Karolinerblått!

På björn- och älgspaning för att göra turen lite spännande

1 kommentar:

Halena sa...

det ekar lite tomt härinne hörrni=D Nu är det ju sommarlov och allt tid i världen.. Eller hur det nu var med den saken=D Saknar er mina fina! <3