torsdag 21 januari 2010

Några nedslag igen

När man läser vår blogg så kan det lätt se ut som att det aldrig finns tid för lek och bus. Men den 3:e januari hade vi en hel dag utan måsten. Då åkte vi till just det, Skattkammarön i Lund, och tog med oss kusinen. Pappa Thorén trodde att han hade någorlunda kondition, men efter tre timmar tafatt så var han rätt slut. Mama Thoréns serena själ sadlade om till lattemamma och satt och sörplade färgad mjölk och löste korsord medan planeten räddades av släkten Thorén/Ericsson. Men även supertafattare har en gräns.
Liggformationen "Halvmånen"

Julen var en rolig tid och barnen gick med tomtedräkter som pyjamas ända in i januari. Den vanliga utstyrseln blev lite tråkig och eftersom det sällan går mode i tomedräkter (nja, pälsen är väl på utdöende) så ville hHugo spetsa till det lite. Trendsättare för julkollektionen -10 är Tomtetalibanen by Åhlens.

Inget för den blyge

Sedan har vi ju kontoretprojektet, som lätt kan relateras till Manhattanprojektet eller varför inte miljonprojektet, sett till budgeten i relation till statens totala inkomster. Men vackert, snyggt, funktionellt och framför allt kärleksfullt blev det. Oliver har börjat stava sig igenom ord och vilken förälder vill inte redan sätta sitt barn vid skolbänken om inte en (eller två) lärarföräldrar. Apropå detta så är mataffären en hit för läsande barn, där kan Oliver identifiera majs, fisk och grönsaker (nej alltså inte direkt på förpackningen om ni nu trodde det). Som de goda pedagoger vi kommer matkassens innehåll att justeras efter Olivers språknivå. Snart kommer vi dragandes med teryiaki, cornicons, chow mein och sådana där kryddade färsbiffar som ingen kan stava till (schivappschischi, kivapcici, Ciwoaphsisi?)

Tillbaka till vår stoltaste möbel -
Kontoret!

1 kommentar:

Halena sa...

shit i gatan vad bra det blev!
måste snart snart snart komma och
inspektera=)
älskar er till stjärnorna och tillbaka
/halena