tisdag 3 mars 2009

Sportlov i miniformat

Ja, då var det dags för sportlov. För studenten betyder det i realiteten uppskjutna PM, rapporter och uppsatser i en vecka. För barnen något helt annat. Den lysande lösningen blev en kompromiss. Först tre dagar intensivt tenta och PM-pluggande för mamma och pappa, sedan två dagar + helg för att relaxa i vinterorten Sunne. Ja, det där med relaxa är en sanning med modifikation. De franska revolutionsdygderna frihet, jämlikhet och broderskap gällde i högsta grad för bröderna bus, medan de likt två Napoleon gick ut på erövrartåg i mormor och morfars hus. Värst gick det för den Irländska Softisen Polly, som inte hade mycket terrrier kvar i kroppen efter brödernas behandling. Behandlingen gick ut på att jaga, hetsa upp och slutligen gråta över att "Polly bet mig!" Ingen skuld över hundkraken, hon var med i leken!

Snön föll och vi tog varje tillfälle att komma ut i pulkabacken. En dag åkte vi till Finnfallet utanför Sunne för att testa skidor. Alla var nöjda utom Hugo som prompt vägrade sätta sina dyrbara spiror i et par ännu dyrare pjäxor. Han satt och surade på ett sittunderlag hela eftermiddagen, medan Oliver hade en underbar dag i backen. Enda plumpen i protokollet var när pappa rev ner en säkerhetsspärr och lyckades stanna knappliften till alla ungars stora förvåning och alla föräldrars förargelse. Det dröjde tio minuter innan servicepersonalen förstod vad f-n pappa hade gjort. Så bedriver man en lyckad helgsemester!



Här är mormor och morfar! Så här såg de ut när vi lämnade dem.


Detta kallas syskonkärlek. Se linslusen nere i högra hörnet! Och se morgonrocken som absolut inte vill vara med på bild uppe i det vänstra!


Första gången på skidor för både Oliver och pappa!


Vad gör man inte för att få lite lugn och ro i tillvaron. Tofugrädde är en effektiv ljuddämpare.

Inga kommentarer: