onsdag 22 april 2009

Materiella villkor och universums slut

Mamma och pappa lämnade sina barn hos farmor och farfar för ännu en sväng till Stockholm. Sofia hade fått en biljett till Buddy Holly - the Musical så det vara bara att styra den lånade Nissan Micran mot vår kära Helena igen. Nja, det var i alla fall vad vi trodde tills vi hade kommit halvvägs och får ett telefonsamtal - Ni har tagit med barnens väska istället för er egen... Det var bara att vråla några hundra svordomar (man måste ju passa på när man är barnlös) och vända om. Inte nog med det, farfar skulle möta oss på vägen och vi missade den avtalade mötesplatsen. Efter allt snurr så var vi till slut i Haninge med sådär två timmars fördröjning. När vi klev ur dörren noterade Sofia att det var ett par grader över nollstrecket. Sofia noterade även att det blåste. Sedan upptäckte Sofia att hon inte hade med sig någon kappa. Sedan upptäckte Sofia att hon inte ens hade någon tröja med sig. Vad göra? Köpa billigt på H&M. Sedan var det bara att åka in till Göta Lejon och vinka av Helena.

Om musikalen ska vi inte skriva mer än att den var höll hög musikalisk klass, medan handlingen planenligt följde tragedins mall (se en bra sammanfattande recension här) Efter föreställnigen gick vi en lång promenad i medelklasshavet södermalm och vi fick bara vara med varandra i kvällningen.
Dagen efter betalde vi tillbaka Helena för den kaosartade gårdagen. Vi cabbade ner på Strandvägen, vrålade åt en rullatorliga, hittade några fina villor på Djurgården som vi kunde tänka oss att flytta in i. Dagen avslutades med sen lunch på Rosendals trädgård. Massor med folk, men mysigt ändå!

Vi undrar såhär efter helgen hur Hugo och Oliver har haft det. Någonstans i den Thorénska villan måste finnas en god jordmån för naturvetare (av fyra syskon har 3 gått natur - hittills) för de stora frågorna om världens beskaffenhet har tydligt väckts i Oliver. Måndagsmorgonen avlöpte lungt, Oliver var osedvanligt tyst men när vi satte oss i bilen för att åka till dagis så frågade han: Hur stor är rymden?

Inga kommentarer: