måndag 4 maj 2009

Resor, uppsatser och nöjen

Den senaste tiden har våra helger varit ett flängande fram och tillbaka över Sverige. Stockholm, Halmstad, Stockholm, Laxå, Sunne, Hammarö... Ja, knappt har vi hunnit landa förrän det är dags att fara till nästa mål. Här hemma är det inte längre bara inomhuset som pockar på att skötas om. Under våra turer har trädgården börjat växa också, och som så ofta är det ogräset som vaknar först. Den här helgen har vi äntligen haft lite tid för att rensa i rabatten och det börjar arta sig. Pappa har förkultiverat rosenbönor, kalebass och persilja, medan mamma ordnar med tomatplantor och ogräsbekämpning. hon får något mordiskt i blicken när det kommer till att rycka upp rötter och kapa rotskott.

Vi tog en paus för att gå till lekparken och Oliver satte sig högst upp en klätterställning. "Jag är Kungen!" sa han. Nedanför honom fanns en avsats för "Drottningen!". "Vad gör drottningen då", frågade vän av ordning och republik."Hon dödar åt kungen". Efter några följdfrågor kom han dock fram till att det bara var djur hon dödade, och enbart djur som var dumma eller såg fula ut. Kort och gott monster.

Mamma Sofia stretar på med sin B-uppsats i historia som är ett sammelsurium av långtråkighet, byråkratisvenska och vackra formuleringar enligt henne själv. Ambitionsnivån är minst sagt låg. Häromkvällen kom hon ut från kontoret med något mordiskt i blicken och sa väsande att "den är ett monster". Vilken tur att hon är drottningen här i huset!


Nu till något helt annat: Hugande spekulanter på gammelfarfars bil ses här nedan.Fyra årlöner eller 900 barnbidrag, beroende på köpare.




+ en bild på ett busfrö på besök i farmors och farfars sommarstuga:

1 kommentar:

EMW sa...

Sitter på jobbet och ler när jag läser. Egentligen ska ögonen fara över dagens 29 nya i inboxen + orättade alster, men då är det roligare att uppdatera sig om vänkretsen :-) Man ser ju lika sysselsatt ut i vilket fall!

Ha det riktigt bra där uppe i norr - och keep on blogging!

Kram!
/Erik