tisdag 23 februari 2010

Magi och den bistra verkligheten

Oliver fick en trollkarlslåda när han fyllde år och hade en intensiv period med små kaniner, kortlekar och försvinnande saker (speciellt godis i munnen). Ibland har han gjort några ryck och visat något spännande han har kommit på själv och som kallas trolleri. Man kan ju tycka att trolleri är en fräck hobby för en femåring. Det är dock inget mot vår treåring. I lördags kväll gick Hugo en grundkurs i magi på sådär tre timmar. För den rätta känslans skull ville han även ha rätt skrud för tillfället. Läraren var blott ett halvt decennium äldre och visade nogrannt alla konstens regler under kursintroduktionen. För att allt ska gå rätt till så får Hugo endast gå kursen en gång om året då en ny tretimmarslektion ska ge nya insikter i livet. Se själva:


Härry Potter!


Numera är Hugo invigd i Gryffindor, även om mamma och pappa misstänker honom för att lära sig Slytherinfuffens. En av hans första ansträngning som nybliven trollkarl var att skicka hit lite mer snö.




Detta har väckt ont blod i en vinterhatare här i stan, tillika både mammas nuvarande och pappas före detta handledare under vår lärarpraktik. Lyssna på klagevisan om denna mörka och kalla vinter:

Vinterhatarnas förening i Karlstad

1 kommentar:

Halena sa...

underbara älskade!