lördag 3 oktober 2009

Fast track

Inom sportvärlden så finns det många anledningar till varför man sysslar med idrott. Vissa lever för det sociala i lagsporten, att ge och ta och peppa varandra till stordåd, andra vill satsa på sin förmåga till att helt enkelt bli bäst i världen på det man gör. Därför kan löparens motivationsgrund te sig något apart.
Att gång efter en annan harva runt runt i löparspår, över stekande oändliga asfaltsvägar, eller över stock och sten när ett hällregn släpps över en. Eller varför inte ispiskan som slår i ryggen sena januarikvällar när det är 8 km kvar till hemmets varma härd. Ja, varför håller man på?

Jo, en löpare finner sin höjdpunkt i tävlingsloppet. Några gånger om året möter man den där sociala samvaron som fotbollslag slösar med på varenda träning, och några gånger om året når man den där känslan när man glider över mållinjen, som andra bara når en uns av då man går sitt 986:e mål i korpfotbollen. Därför håller man på.

Med denna förvissning i kroppen så åkte pappa Thorén med familj till Stockholm i helgen för att delta i Lidingöloppet. Av samma anledningar som vi presenterat här ovan så valde alla utom pappa att närvara vid loppet. Lidingöloppet må vara en folkfest men så värst kul är det inte att stå och vänta i tre timmar för 20 sekunders nöje (eller löje, beroende hur trött den pinade är). I alla fall kom pappa på en hedrande 6049:e plats. Detaljerna besparar han er, eftersom de mest innehåller svordomar.

Därför stack barnen till Junibacken istället för att hälsa på allehanda sagofigurer (eller pappversioner av dem). Det var tydligen folkfest på Djurgården också, solen sken och varenda 08:a med helgambitioner och barn hade tagit sig dit. Oliver och Hugo sög in stämningen och rände runt och ordnade själv med buset. Mamma och Helena fick leka Kling och Klang mest hela tiden.

Söndagen ägnades sedan åt att ta igen sig på Naturhistoriska så vi får passa på att tacka Svensk Natur för att de har försett oss med ett antal hudar, skinn, ben och fjäll för att vi ska njuta den svenska faunan och floran inomhus, i lugn och ro.

På Mulle Mecks motorcykel

På "Lilla" gubben

En kaxig 08:a eller en självsäker Lidingölöpare 2 timmar efter loppet?

Så här go blir man efter en chokladboll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

alla 08:or och vi=)
tack för i helgen!
älskar er!
/kling eller om det var klang..

Fröken Becca sa...

Ja det blir ju lätt enformigt om man ska äta stuvade maträtter hela tiden. Har inte fått någon dille på någon mat än, det är mera att jag är hungrig hela tiden :) Kram!